fbpx

Tips voor als je nieuw bent bij Den Elzen

BlogNieuws

Senna Vlugman werkt al bijna een jaar bij ABS Den Elzen Rotterdam-Noord. Hij heeft in dit jaar zijn draai al helemaal gevonden. In dit artikel deelt hij 5 tips voor als jij ook als jonge vakman bij Den Elzen aan de slag wilt gaan. 

Senna kwam bij ons binnen zonder opleiding en mocht zich via Den Elzen het vak van plaatwerker eigen maken. Hiervoor volgt hij nu de opleiding Autoschadehersteller Niveau 2. Deze opleiding duurt 2 jaar en iedere woensdag volgt hij les op school. De andere 4 dagen werkt hij in de praktijk en voert de opdrachten uit die hij van school krijgt. 

1. Plezier

De allerbelangrijkste tip van Senna is plezier hebben in je werk. Want als je iets met plezier doet, word je er vanzelf beter in. En iedere ochtend ga je dan met veel plezier naar je werk om nieuwe dingen te leren. En om je leermeester te tonen hoe goed je er al in bent. 

 2. Initiatief

Als je eenmaal binnen bent in de werkplaats, vinden je collega’s het fijn als je initiatief toont. En wees niet bang om dit te doen. Je mag fouten maken! Als je er net werkt, gooien ze je best wel in het diepe. Maar er kijkt altijd iemand mee. Dus als het echt misgaat, grijpen je collega’s in door je te helpen. 

3. Doe gewoon je werk

Als team werk je dagelijks aan het herstellen van auto’s. Die auto’s moeten die dag gewoon af. Want om 17:00 uur komt de eigenaar zijn gerepareerde auto ophalen. Dus het team vindt het heel fijn als je gewoon keihard meewerkt. Zodat je met z’n allen de klus kunt klaren. 

4. Wees aardig voor je collega’s

Bij Den Elzen werk je in een team. En in een team moet je voor elkaar door het vuur kunnen gaan. Dus je kunt je collega’s maar beter een beetje te vriend houden. Hoe je dat doet? Gewoon aardig doen natuurlijk. En neem op je verjaardag een traktatie mee. Dan kom je al een heel eind. 

5. Voel je goed in de groep

De laatste tip is de moeilijkste. Want hoe kun je je nou goed voelen in de groep. Nou, als je de juiste instelling hebt, je hard meewerkt, aardig bent voor je collega’s en initiatief toont zul je zien dat iedereen ook heel aardig is voor jou. En je graag helpt met klussen waar je even niet uitkomt. Het resultaat is dat jij je goed voelt in de groep. En plezier hebt in je werk. Want dat plezier, dat is toch het belangrijkst! 

Tips voor als je nieuw bent bij Den Elzen

Meer nieuws en blogberichten