fbpx

Is jouw auto al winterklaar?

Blog

Is jouw auto al winterklaar?
Komt er nog een strenge winter aan? We weten het niet. Maar jij kunt er wel alvast voor zorgen dat je klaar bent om veilig de weg op te gaan. Mocht er een dik pak sneeuw vallen. Een goed begin is het halve werk! Want de kans op autoschade is nou eenmaal groter in de winter.

Hoe zorg je dat je goed voorbereid bent? Met deze 7 tips kan je ook in de winter veilig de weg op. En zonder irritaties. Want die hebben we al genoeg in de winter.

 1. Ruitenwissers
  Zijn je ruitenwissers nog in goede staat? Nee? Dan is nu de tijd om die te vervangen.
 2. Ruitenwissersvloeistof en antivries
  Vul je ruitenwisservloeistof bij met antivries. Bij temperaturen onder het vriespunt kan het zijn dat normale ruitenwisservloeistof bevriest. Daardoor gaat de sproeikop dicht zitten.
 1. Banden
  Nog zomerbanden onder je auto? Dan raden we je aan om deze te verwisselen voor winterbanden. In Nederland is dit geen verplichting, maar zeker een aanrader. Bij een temperatuur onder de zeven graden bieden winterbanden meer grip dan zomerbanden. 
 1. Autodeuren
  Smeer de rubbers van je autodeuren in met een protection rubber spray. Of met talkpoeder of vaseline. Zo voorkom je dat deze bevriezen bij extreme kou. 
 1. Handrem
  Auto parkeren? Gebruik geen handrem. De handremkabel kan bevriezen. Dat wist je vast al. Maar toch vergeten we het vaak. Zet je auto bij het parkeren in de eerste versnelling of in zijn P-stand. Scheelt een hoop frustratie bij het wegrijden. 
 1. IJskrabber
  Leg altijd een ijskrabber in je auto om je bevroren ruiten ijsvrij te maken. Je kunt natuurlijk ook een speciale deken op je voorruit leggen. Scheelt weer krabben. En koude handen. 
 1. Ruitenontdooier
  Helemaal geen zin om te krabben? Gebruik dan ruitenontdooier. Wel zo makkelijk.

Kun jij al veel punten afstrepen of moet je toch nog het één en ander regelen? Je kunt het maar beter direct gaan doen want het weer in Nederland is lastig te voorspellen. Voor je het weet sneeuwt het.

ABS Den Elzen

Meer nieuws en blogberichten