fbpx

Veiligheid op de werkplek

Blog

Veiligheid onderweg is belangrijk, maar veiligheid op de werkplek minstens zo. Wij herstellen auto’s volledig veilig volgens de fabriekseisen. Zo weten we zeker dat de automobilist weer veilig de weg op gaat. Ondertussen doen we er ook alles aan om onze eigen werkplek zo veilig mogelijk te maken. Hoe we dat doen, lees je in dit artikel. 

5S-methode

Een veilige werkplek begint met onze 5S-methode. 5S staat voor Scheiden, Schikken, Schoonmaken, Standaardiseren en Standhouden. Hiermee houden we onze werkplek netjes, schoon en geordend. De looppaden blijven vrij beloopbaar, we hoeven niet lang te zoeken naar gereedschap en we werken routinematig.

Persoonlijke Beschermingsmiddelen

Omdat we werken in een werkplaats, kan er altijd een ongelukje gebeuren. Een stuk gereedschap kan op je voet vallen. Je kunt met je hand onhandig langs een scherp puntje van een auto gaan. Of er vliegt tijdens het slijpen een metaalsplinter jouw kant op. Om hier veilig mee om te gaan, gebruiken we PBM, Persoonlijke BeschermingsMiddelen. Onder andere schoenen met stalen neuzen, handschoenen en een veiligheidsbril voorkomen letsel tijdens ons werk.

Als er bij Den Elzen een nieuwe medewerker start, krijgt hij als eerste zijn PBM. Daarnaast ontvangt hij een brief waarin staat hoe hij de beschermingsmiddelen gebruikt en dat gebruik altijd verplicht is. Zo houden we het voor iedereen veilig.

BHV

Natuurlijk hebben we bij Den Elzen ook BHV-ers. Dit zijn minimaal twee mensen per vestiging (maar meestal meer), die hun certificaat hebben gehaald en ieder jaar een opfriscursus doen. Zij krijgen de leiding bij een ontruiming of als er een ongeluk gebeurt. Omdat we iedereen regelmatig informeren over wat we moeten doen bij een ontruiming, kent iedereen zijn taak als het zover komt. Gelukkig komt dit maar zeer zelden voor.

Zo houden we het veilig

Door gestandaardiseerd en routinematig te werken gebeuren er minder ongelukken. Dankzij de persoonlijke beschermingsmiddelen beschermen we onszelf als er toch een ongelukje plaatsvindt. En met goed opgeleide BHV-ers weten we bij een ontruiming precies wat we moeten doen en hoe we iedereen veilig buiten krijgen. Zo houden we de werkplaats net zo veilig als de auto’s die we herstellen.

 

Veiligheid op de werkplek vogelgelaatsmasker

Meer nieuws en blogberichten