fbpx

Trends en vooruitzichten in schadeherstel

Nieuws

Trends en vooruitzichten in schadeherstel

We zitten alweer in de tweede maand van 2024. Maar we nemen je graag mee in de trends en vooruitzichten voor dit jaar. Auto’s worden complexer en vaker elektrisch. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. En als schadehersteller werken we steeds meer met totaalherstel en merkerkenning. Dàt zijn de belangrijkste trends voor 2024.

Complexere auto’s
Het is een trend die al jaren aan de gang is. De auto’s die wij binnenkrijgen zijn steeds complexer en voorzien van camera’s, radars en veiligheidssystemen. Bij een schade moeten we deze vaak vervangen. Want als een bumper kapot is, kunnen ook de camera’s in de bumper beschadigd zijn. Dit maakt de onderdelen duurder en moeilijker te monteren. Maar de complexere auto’s maken ons werk ook steeds leuker. Met trainingen en opleidingen zorgen we ervoor dat we alle benodigde kennis in huis hebben. En dat er altijd voldoende vakmensen rondlopen die de complexe reparaties mogen uitvoeren. Want hiervoor moet je de juiste papieren hebben.

Elektrificatie
Het percentage elektrische auto’s stijgt ieder jaar. Dat is een interessante trend, want elektrische auto’s verdienen een compleet andere behandeling dan auto’s met een verbrandingsmotor. Dit betekent dat we constant bezig zijn om onze werkplaatsen aan te passen. En naast het juiste gereedschap hebben we natuurlijk ook de juiste kennis nodig. Hiervoor leiden we dagelijks mensen op. Zodat we uiteindelijk voor iedere soort auto, voor ieder merk en voor ieder model de juiste vakmensen hebben.

Totaalherstel
Al jaren timmert ABS aan de weg met Totaalherstel. Dit betekent dat alle ABS-vestigingen auto’s aantoonbaar volgens de fabriekseisen herstellen. En dat niet alleen, ze werken volgens een systeem waarbij de vakman zich eerst inleest in de schade en daarna pas de schade daadwerkelijk herstelt. Iedere handeling legt hij met foto’s vast en na afloop volgt een strenge controle. Met ABS Totaalherstel bieden we onze klanten extra zekerheid.

Merkerkenning
Merkerkenning wordt steeds belangrijker. Want de merken willen dat hun auto’s goed en volledig volgens de fabriekseisen worden hersteld. En dat is logisch, want hun naam staat op de auto. Om dat te bereiken kunnen autoschadeherstelbedrijven een merkerkenning krijgen. Wij hebben deze merkerkenningen inmiddels voor maar liefst 16 merken.

Duurzaamheid
Ook een belangrijke trend is de verduurzaming van de autoschadeherstelbranche. Wij hebben een aantal vestigingen inmiddels uitgerust met LED-verlichting en zonnepanelen. En in Den Haag en Leiden zijn de spuitcabines uitgerust met een openbrandertechnologie en een warmtewisselaar. Komend jaar zetten we deze verduurzaming door. Dit vinden wij als bedrijf belangrijk. En we verwachten dat onze klanten het in de toekomst ook van ons zullen eisen.

Schaalvergroting
Tenslotte is, zoals in bijna iedere branche, schaalvergroting een opkomende trend. De schaalvoordelen kunnen behoorlijke besparingen opleveren in de overheadkosten. Ook is het mogelijk om zaken net wat professioneler te regelen. En kunnen we dankzij opleidingen en doorgroeimogelijkheden interessanter worden voor nieuwe werknemers.

Altijd in beweging
ABS Den Elzen houdt de ontwikkelingen in de markt nauwgezet in de gaten. En als we kansen zien, schromen we niet om erin te springen en te experimenteren. Zo bieden we volop scholing aan voor onze medewerkers. En waren we afgelopen jaar de eerste in Nederland met de Paint Perform Air. Een nieuwe manier van spuiten waarmee we flinke besparingen behalen. Zo blijven wij altijd in beweging.

Meer nieuws en blogberichten