fbpx

Eerste Plusnorm-certificaat voor ABS Den Elzen

BlogNieuws

Wij zijn de eerste!
ABS Den Elzen Gorinchem, onderdeel van de Den Elzen Groep, heeft als allereerste bedrijf de Plusnorm certificering behaald. De Plusnorm certificering, een veeleisend kwaliteitskeurmerk voor bedrijven in de autoschadeherstelbranche, waarborgt aantoonbaar kwaliteitsherstel aan voertuigen door specialisten die de meest actuele opleidingen succesvol hebben afgerond en met moderne werkplaatsuitrusting alle werkzaamheden in eigen beheer kunnen verrichten.

Intensief traject
Tijdens een interview bij de certificeringsbijeenkomst, uitte DGA Joost den Elzen zijn trots over deze prestatie. Hij benadrukte echter dat de Plusnorm certificering geen lichte taak is en dat bedrijven grondige voorbereidingen dienen te treffen.

“De certificering is een complexe en uitvoerige klus en vergt maanden aan voorbereiding om alles goed te organiseren,” bevestigde kwaliteitsmanager Filipe do Carmo. “Het is een heel intensief traject en is allesomvattend: van de aantoonbare kwaliteitsborging gedurende het gehele herstelproces tot de administratie en heel belangrijk, de opleidingen. Om in aanmerking te komen, hebben wij zes nieuwe opleidingen gevolgd, waaronder warmtepompen, datanetwerken, carrosserieconstructies en front office pro-trainingen.

Rogier Schinkel, operationeel manager bij Den Elzen Groep, bevestigt dat het bedrijf ruim drie jaar geleden al koers heeft uitgezet om al haar procedures aantoonbaar te borgen en actief opleidingen aan haar medewerkers aan te bieden, met als doel om op het hoogste niveau haar werkzaamheden uit te voeren. “De wil om op deze manier te werken en op basis van signalen uit de markt dat er behoefte is aan deze diepgaande kwaliteitsborging op dossier-niveau, heeft de motivatie vergroot om de Plusnorm certificering te omarmen.”

Meer lezen over de Plusnorm: Mijn BOVAG – Nieuws – Veel animo voor informatiebijeenkomst Plusnorm Autoherstel

Meer nieuws en blogberichten