fbpx

40 jaar in dienst

BlogCollega' s aan het woord

Peter werkt al sinds zijn 18e bij Den Elzen. Eerst als plaatwerker en in de demontage. Nu is hij partsmanager bij Den Elzen Zoetermeer. Op 1 juli 2023 is Peter 40 jaar in dienst en in die 40 jaar is er een hoop gebeurd en veranderd. 

De functie partsmanager bestond nog niet
“Toen ik 40 jaar geleden bij Den Elzen begon, bestond de functie partsmanager nog niet,” legt Peter uit. “Maar doordat er slijtage ontstond aan mijn schouder kon ik het werk van plaatwerker niet meer uitvoeren. De functie partsmanager was in de tussentijd op elke vestiging ingevoerd. Dus toen vroeg Joost den Elzen of ik interesse had in die functie. Als partsmanager zorg ik ervoor dat alle onderdelen op tijd geleverd zijn en het werk niet stil ligt. Daarnaast zorg ik ervoor dat we de juiste onderdelen hebben en dat ze voorzien zijn van de juiste prijzen.” 

Dankzij mijn broer werk ik bij Den Elzen
Peter vertelt dat hij zo iemand was die niet wist wat hij wilde worden. Hij volgde een opleiding tot timmerman en leerde metselen. Maar het was allebei niks voor hem. Wat hij wel wist, was dat hij met zijn handen wilde werken. Zijn broer werkte toen al als spuiter bij Den Elzen. En op een dag belde hij Peter op om te vragen of hij eens langs wilde komen. Gewoon om te zien of werken in het autoschadeherstel iets voor hem zou zijn. Dat deed hij. En hij is er nooit meer weggegaan. 

“Ik heb weleens gekeken of een ander bedrijf beter bij mij zou passen,” vertelt Peter, “Maar ik kreeg toch altijd een beetje koudwatervrees bij de gedachte om weg te gaan. Ik heb het naar mijn zin, dus ik zit hier goed.” 

“Het is 40 jaar, maar het is voorbijgevlogen!” 

Drukke hectische dagen met fijne collega’s zijn het leukst
Drukke en hectische dagen vindt Peter heerlijk. Het is dan de kunst om alles op tijd voor elkaar te krijgen. En om de juiste spullen binnen te hebben. Als dat op die drukke dag allemaal lukt, houdt hij daar een heerlijk, voldaan gevoel aan over. 

4 verschillende vestigingen
Binnen Den Elzen werkte Peter op verschillende vestigingen. In Den Haag aan de Wegastraat en na de verhuizing aan de Saturnusstraat. Daarna ging hij naar Zoetermeer en werkte op zowel de oude als de nieuwe locatie. 

De leukste vestiging vond hij de Wegastraat in Den Haag. Toen was het bedrijf nog klein, waardoor hij heel close was met zijn collega’s. Het werk ging daar ook anders. Peter vertelt dat al het werk op maandag binnenkwam en op vrijdag af was. Nu werken we met een grote planning. Iedere dag komt er nieuw werk binnen. En iedere dag moeten er klussen af zijn. 

Serieus met het vak bezig
“Ik werk hier nu 40 jaar. Ik ken alles en iedereen binnen het bedrijf, ik heb heel fijne collega’s waar ik het goed mee kan vinden en ik heb het ongelooflijk naar m’n zin. Als team zijn we serieus met ons vak bezig. We leveren goed werk af. Maar er is ook altijd tijd voor een grapje tussendoor. Waar vind je dat nou nog meer?” 

Een groot feest
Op 1 juli is Peter maar liefst 40 jaar dienst! Dat is een heel lange tijd. Toevallig viert Den Elzen op die dag ook met een groot feest haar 75-jarig bestaan. Stiekem dus ook een beetje het feestje van Peter. 

Meer nieuws en blogberichten