fbpx

ABS Den Elzen introduceert de Paint PerformAir

BlogNieuws

ABS Den Elzen heeft de primeur en investeert in nieuwe duurzame spuittechnologie

ABS Den Elzen introduceert als eerste autoschadeherstelbedrijf in Nederland de Paint PerformAir van Akzo Nobel. De Paint PerformAir (PPA) is een high-end apparaat dat het spuiten van voertuigen nog effectiever, eenvoudiger en duurzamer maakt. ABS Den Elzen heeft hem op de vestigingen Zoetermeer en Den Haag inmiddels in gebruik genomen.

Multitalent
De Paint PerformAir is een multitalent dat verschillende voordelen van persluchtbehandeling en vernevelingstechnologie combineert in één unit. Hij filtert de verflucht en verwarmt, ioniseert en bevochtigt de lucht bij het spuitpistool van de spuiter. De combinatie van deze eigenschappen heeft positieve effecten op het spuiten van zowel personenauto’s als bestelauto’s.

  • Omdat het systeem het oppervlak van het voertuig elektrostatisch ontlaadt, voorkomt het mogelijke stofinsluitingen tijdens het spuiten.
  • Door de verflucht te verwarmen verdeelt de Paint PerformAir de verf beter en vermindert het de over-spray.
  • Met zijn bevochtigingstechnologie zorgt deze krachtpatser voor een hogere kwaliteit van de aangebrachte lak met een hogere glans.

Deze positieve eigenschappen resulteren samen in een nog mooier lakbeeld en een lager verfverbruik. Wat weer voordelen heeft voor het eindresultaat, maar ook voor het milieu.

Duurzaam drogen zonder verwarmen
Normaal gesproken moet elk voertuig na het spuiten worden gedroogd. Maar ABS Den Elzen werkt met de innovatieve en milieuvriendelijke lakken van Akzo Nobel. Hiermee drogen de auto’s zonder de lucht te verwarmen. Dit zorgt ervoor dat het energiegebruik nihil is. En dat is een belangrijke bijdrage aan onze duurzame ambities.

Prijzen
In Duitsland won de unieke technologie van de Paint PerformAir dit jaar de belangrijke milieuprijs van Partslife in de automobielindustrie. Het apparaat wordt in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland al zeer succesvol ingezet in de auto-industrie en carrosseriespuiterijen. De resultaten zijn overweldigend.

Kwaliteit, innovatie en duurzaamheid
Met de introductie van de Paint PerformAir laat Den Elzen weer zien dat het toonaangevend, innovatief en ondernemend is in de snel veranderende schadeherstelbranche. Voor Joost den Elzen – algemeen directeur van Den Elzen – is dit opnieuw een belangrijke stap om belangrijke waarden van het bedrijf voor klanten en medewerkers te versterken: kwaliteit, innovatie en duurzaamheid.

 

Meer nieuws en blogberichten