fbpx

Marcels liefde voor het vak én voor reizen

Blog

Schadehersteller
Marcel van Schie is schadehersteller bij ABS Den Elzen Leiden. Hij werkt hier nog maar kort, maar heeft het nu al ongelooflijk naar zijn zin. Hij heeft zelfs al een leerling onder zijn hoede. Marcel werkte ruim 26 jaar bij een ander schadebedrijf, maar besloot afgelopen najaar de overstap naar Den Elzen te maken. Waarom? Dat lees je in deze ‘collega aan het woord’.

Al 30 jaar in het vak
Marcel zit al 30 jaar in het vak en is daarmee een ongelooflijk ervaren vakman. Na de LTS, de opleiding tot leerling schadehersteller en de opleiding tot eerste schadehersteller, begon hij bij zijn eerste baan. Na een paar jaar stapte hij over naar een ander bedrijf om 2 jaar later weer terug te keren. Vervolgens werkte hij ruim 26 jaar in hetzelfde bedrijf. Eerst had hij het daar goed naar zijn zin. Later werd dat minder, omdat hij de sfeer niet meer zo fijn vond. Maar hij had een leuke chef en voor hem bleef hij bij de zaak.  

Tijd voor de overstap naar Den Elzen
Toen zijn chef afgelopen zomer vertelde dat hij een andere baan had, vond Marcel het ook mooi geweest. En of het toeval is of niet, maar hij had een week later contact met Rowdy, de vestigingsmanager van ABS Den Elzen Leiden. Toen Rowdy hoorde dat Marcel op zoek was naar een andere baan, bood hij hem er meteen een aan. Want een ervaren plaatwerker kon hij goed gebruiken.  

Opleiden en kennis doorgeven
Veel cursussen en opleidingen heeft Marcel in zijn carrière al gevolgd. Zo ook de opleiding tot leermeester. En daarom kreeg hij in Leiden meteen een leerling toegewezen. Dat is leuk, want dat is precies waar de ambitie van Marcel ligt. Het doorgeven van zijn kennis en het opleiden van jonge jongens en meiden. Dus zit hij hier meteen helemaal op zijn plek.  

De drukke vrijdagen zijn verleden tijd
Uiteraard is bij Den Elzen de werkwijze anders dan bij zijn vorige werkgever. Het belangrijkste verschil is dat er bij Den Elzen iedere dag zo’n 10 auto’s binnenkomen en 10 auto’s uitgaan. Bij zijn vorige baan werkten ze niet per dag, maar per week. Dan kwamen er op maandag misschien wel 30 auto’s binnen. De dagen erna druppelden er een paar binnen en gingen er een paar weg. Maar op vrijdag moesten er wel 30 uit, waardoor die vrijdagen altijd heel druk en stressvol waren.  

De Ketting
Ook vindt hij het werken met De Ketting prettig. Als de plaatwerkers te druk zijn, helpt de spuiterij met demonteren en monteren. Als de spuiterij te druk is, helpen de plaatwerkers met voorbewerken. Zo loopt de ketting altijd soepel en hoeft niemand stil te staan.  

Reizen
Thuis heeft Marcel geen klusauto of ander schadeproject. Hij heeft een andere hobby, namelijk reizen. Samen met zijn vriendin probeert hij ieder jaar een verre reis te maken. Zo wil hij zoveel mogelijk van de wereld zien en ontdekken.  

Tesla cursus
De ambitie van Marcel is om zijn kennis en kunde over te geven aan de volgende generatie. Dat vindt hij leuk. Maar ook vindt hij het leuk om nieuwe dingen te leren. Vanuit zijn vorige baan leerde hij al aluminium lassen. Deze vaardigheid breidt hij binnenkort uit met een Tesla cursus. Want ook daarbij is aluminium lassen een belangrijke vaardigheid. Zo blijft hij altijd leren, zich ontwikkelen en met veel plezier werken bij zijn nieuwe werkgever in Leiden.  

Marcel van Schie

Meer nieuws en blogberichten

Veiligheid op de werkplek

Veiligheid op de werkplek

Blog

Veiligheid onderweg is belangrijk, maar veiligheid op de werkplek minstens zo. Daarom doen we er alles aan om onze eigen werkplek zo veilig mogelijk te houden.

Bericht bekijken