fbpx

Autospuiten zit in je bloed

BlogNieuws

Autospuiten zit in je bloed
Kees en Boy Koreneef zijn beiden autospuiter bij Den Elzen. En waar vaak de vader er al werkt en de zoon later aansluit, is dit bij de familie Koreneef net andersom. Zoon Boy startte 12 jaar geleden als spuiter bij Den Elzen in Den Haag. Toen later de vestiging Rotterdam werd geopend, vertrok hij naar Rotterdam. 

De Rotterdamse haven
Vader Kees werkte jarenlang als chef werkplaats in de Rotterdamse haven. Hij regelde daar de modificaties en kleine transportschades aan nieuwe auto’s. Tijdens de crisis mocht hij, samen met veel collega’s, uitkijken naar een andere baan. Via zijn zoon kwam hij toen bij Den Elzen in Zoetermeer terecht. Vanaf die dag waren vader en zoon officieel collega’s. 

Ruilen van vestiging
Toen Boy later terugging naar Den Haag, ruilde hij met zijn vader, want die ging in Rotterdam werken. Kort daarna vertrok Boy naar de vestiging Zoetermeer om daar een tekort op te vullen. Uiteindelijk is hij daar gebleven. 

 “Ze praten altijd over schuurpapier”

Werk en privé
Thuis hebben Kees en Boy het vaak over werk. “Ze praten altijd over schuurpapier”, vertelt mevrouw Koreneef. En dat autospuiten in je bloed zit weet ze wel zeker. “Het wordt met de paplepel ingegoten”. Bij de familie Koreneef zijn werk en privé hierdoor flink met elkaar verweven. 

Wat ze niet samen doen
Kees en Boy hebben allebei veel hobby’s. Maar die doen ze niet samen. Hoewel… ze hebben een keer samen de Fiat Barchetta van mevrouw Koreneef opnieuw gespoten. Maar daar blijft het ook bij. Kees schildert, speelt in een bandje en houdt van radiografisch bestuurbare auto’s. Boy handbalt en doet aan crossfit. En natuurlijk heeft hij al een keer zijn eigen auto en motor gerestaureerd en gespoten. Want dat doe je natuurlijk zelf, als je in dit vak zit. 

Vrienden
Kees en Boy zoeken elkaar steeds weer op. Ze zijn meer dan vader en zoon. Ze zijn vrienden. En ze weten wat ze aan elkaar hebben. Want ze zijn allebei heel kritisch en werken ongelooflijk netjes. En eigenlijk hebben ze toch een hobby die ze delen. Kees brouwt namelijk bier. En Boy vindt het erg leuk om het samen met zijn vader te proeven en te drinken. 

Meer nieuws en blogberichten