fbpx

Gerrit – Den Elzen

Blog

Gerrit – Den Elzen 

Het is tijd voor een feestje. Gerrit heeft namelijk zijn vijftiende certificaat behaald. En al deze kennis zet hij al bijna vier jaar in bij ABS Breedveld Gorinchem, waar hij momenteel Tesla-specialist is. Op zijn zestiende begon Gerrit in de autoschade. Maar na een paar jaar besloot hij om alsnog wat opleidingen te gaan doen. Ook heeft hij nog een tijdje in het leger gezeten. Maar dat is alweer acht jaar geleden. Inmiddels is hij teruggekeerd naar zijn oude liefde, de wereld van het autoschadeherstel. 

Altijd met auto’s bezig
Ook buiten zijn werk is Gerrit graag bezig met auto’s. Het gaat hem dan niet zozeer om het rijden in mooie wagens. Het liefst is hij gewoon aan het sleutelen. Als trotse bezitter van een Chevrolet Camaro uit 1979 is hij vooral met die auto bezig. Deze hobby was er niet al van jongs af aan. Het is in de afgelopen acht jaar pas een groot deel van zijn vrijetijdsbesteding geworden. 

Verschillende certificaten
Gerrit is erg trots op zijn certificaten en diploma’s: “Hoe meer papiertjes, hoe beter!” Hij wil graag het beste uit zichzelf halen en zich blijven ontwikkelen. Doordat hij zulke cursussen vaak erg leuk vindt om te doen, vindt hij altijd wel een manier om het in zijn schema te passen. Gelukkig zijn het vaak maar een paar dagen waardoor het ook makkelijker te plannen is.

De grootste uitdaging
Het ene certificaat was makkelijker om te halen dan het andere. Zo vond Gerrit het Tesla-certificaat de grootste uitdaging. Dat kwam vooral door de hoge eisen voor het lassen. Ondanks dat de uitdaging verschilt, is Gerrit met elk certificaat even blij. Toch kan hij naar eigen zeggen niet al te lang genieten van het Tesla-certificaat: “Over een paar jaar moet ik dit certificaat opnieuw halen. Dan kijken ze of je nog steeds dezelfde kwaliteit kunt leveren.”

Voordelen
Omdat Gerrit veel trainingen en cursussen heeft gevolgd, zijn sommige onderwerpen voor hem niet nieuw. Toch merkt hij dat er altijd wel iets is wat je eruit kunt halen. “Bepaalde kennis of feitjes zijn altijd handig. En naast dat je het voor jezelf doet, help je Den Elzen er ook nog eens mee. Sommige certificaten moet iemand binnen het bedrijf namelijk echt hebben”, aldus Gerrit. 

En ook nog werken
Leren voor de certificaten terwijl je ook nog moet werken vindt Gerrit goed te doen. Doordat hij vertrouwen heeft in zijn eigen kunnen wordt de druk nooit te hoog. Op de cursusdagen hoeft hij natuurlijk niet te werken. Met een leenauto van Den Elzen rijdt hij gemakkelijk naar de verschillende locaties. 

Uitgeleerd?
Of Gerrit al uitgeleerd is? Dat zeker niet! Hij wil nog veel meer certificaten halen. Welke de volgende gaat zijn weet hij alleen nog niet precies. Maar als Gerrit iets tegenkomt wat hem leuk lijkt of hij krijgt een cursus aangeboden, zal hij altijd ja zeggen. Volgens hem houdt blijven leren de lol erin: “Ik wil altijd blijven doorgroeien waar dat kan, zo hou je extra uitdaging in je werk.” 

Meer nieuws en blogberichten