fbpx

Het Flexteam

Blog

De flex-schademanagers
Op onze 9 vestigingen werken heel wat schademanagers. Zij zijn de schakel tussen de klant en de verschillende afdelingen. Ze nemen de schade op, zetten het schadeherstel in gang en zorgen voor de (administratieve) afhandeling. Deze schademanagers zijn de onmisbare spil binnen de vestigingen. Maar wat nou als er een schademanager ziek is? Of op vakantie? Dan komt het Flexteam in actie.

Het Flexteam
Het Flexteam bestaat uit 5 zeer ervaren flex-schademanagers. De vestigingen van Den Elzen huren deze schademanagers in op het moment dat er iemand uitvalt. Vervolgens ondersteunt de flex-schademanager de vestiging met duidelijk geprioriteerde activiteiten. Omdat hij veel vestigingen ziet, kan hij snel inspringen. En neemt hij veel kennis van andere vestigingen mee.

Verbeteren van de workflow
Naast het invallen op de vestigingen voeren de flex-schademanagers ook interne audits uit. En helpen ze de vestigingen om ‘De Ketting’ soepeler te laten lopen. Zo zijn ze eigenlijk continue bezig met het verbeteren van de workflow. Het uiteindelijke doel is om uniformiteit aan te brengen op alle vestigingen. En ervoor te zorgen dat de kwaliteit op alle vestigingen een dikke voldoende scoort.

Senior schademanagers
Het flexteam bestaat uit 5 schademanagers met jarenlange ervaring. Echte seniors dus. Zij gebruiken hun ervaring om op de vestigingen de processen te stroomlijnen en procedures eenvoudiger te maken.

Het begint met correct calculeren
Ook intern is correct calculeren belangrijk. Want als de schademanager de schade goed inschat, worden de juiste materialen ingekocht en de juiste uren ingepland. Correct calculeren zorgt ervoor dat de ketting soepel en zonder oponthoud loopt. En dat aan het eind van de dag de klant tevreden is.

Timemanagement
Timemanagement is erg belangrijk bij de flex-schademanagers. Ze zijn vaak maar een paar dagen op een vestiging, waar een hoop werk ligt. En ze kunnen niet alles oppakken. Daarom hangen ze aan alle werkzaamheden een prioriteit. Zo starten ze met wat echt belangrijk is. En doen ze de andere klussen pas als er tijd over is. Dit helpt ze om het werk goed af te ronden voordat ze met de volgende klus beginnen. Omdat ze na een paar dagen weer naar een andere vestiging gaan, kunnen ze het zich niet permitteren om losse eindjes achter te laten.

Maak kennis met ons Flexteam
Meer weten over de collega’s van het Flexteam en hun verantwoordelijkheden? Blijf ons volgen. In de volgende blog stellen we hen aan je voor.

Meer nieuws en blogberichten