fbpx

Werken in het familiebedrijf van je man

BlogNieuws

Ruim 20 jaar geleden stapte Danielle Vermeulen een nieuwe wereld binnen. De wereld van het familiebedrijf van haar schoonfamilie. Haar man en de huidige directeur, Joost den Elzen had de zaak toen nog niet overgenomen, maar werkte er wel al. Het was 2002. 

Danielle werkte bij een kleine energiecoöperatie die werd overgenomen door Eneco. Hierdoor was ze opeens in dienst bij een veel te groot bedrijf waar ze zich niet thuis voelde. Daar werd ze doodongelukkig van. Tot ze de knoop doorhakte en haar baan opzegde. Maar wat toen? Joost zei dat ze bij hem op het werk iemand als Danielle heel goed konden gebruiken voor administratieve werkzaamheden. 

Het besluit was snel genomen. Danielle zou het eerst een half jaar proberen. En het beviel haar heel goed. Dus ze bleef. Inmiddels is ze als onderdeel van de vierkoppige directie verantwoordelijk voor HR en communicatie. 

Danielle weet nog goed dat ze in 2015 een grote verandering hebben doorgevoerd, wat voor haar persoonlijk ook veel impact had. Eerst runden ze gewoon een bedrijf. Met de waan van de dag en reageren op de markt. Maar in 2015 hebben ze de boel omgegooid en is Den Elzen meer gaan werken vanuit een visie en een missie. “In die visie legden we vast waar we heen wilden en op welke manier.” Legt Danielle uit. “Dat werkte meteen veel prettiger.” 

Inmiddels is Den Elzen ook voor Danielle haar eigen familiebedrijf geworden. Waarin zij meebepaalt en meebeslist. “Dat is sowieso het mooie van een familiebedrijf”, zegt ze. “Dat iedereen mag meebeslissen. En dat is ook meteen het grote verschil tussen het grote bedrijf waar ik een korte tijd werkte en dit mooie familiebedrijf.” 

Meer nieuws en blogberichten

Veiligheid op de werkplek

Veiligheid op de werkplek

Blog

Veiligheid onderweg is belangrijk, maar veiligheid op de werkplek minstens zo. Daarom doen we er alles aan om onze eigen werkplek zo veilig mogelijk te houden.

Bericht bekijken