fbpx

De impact van moderne technologie

Blog

Auto’s zijn bijna rijdende computers. Ze zijn volgestopt met moderne technologie die het de automobilist en zijn bijrijders veilig, gemakkelijk en comfortabel maakt. Auto’s worden steeds slimmer en veiliger, maar al die moderne technologie heeft ook impact op het schadeherstel.

Niet minder schade

Je zou zeggen dat dankzij de moderne technologie, en dan vooral de veiligheidssystemen, er minder schade wordt gereden. Toch is dat niet zo. Maar wanneer er schade is, is de impact wel groter. Dit komt doordat de technologie eerst uitgelezen moet worden. Na herstel moeten we alles weer monteren, kalibreren, opnieuw uitlezen en controleren. Dit zorgt ervoor dat het herstel van moderne auto’s kostbaarder is dan het herstel van de oude auto’s van vroeger, waar weinig techniek in zit.

Prijzige onderdelen

Omdat sommige onderdelen vol zitten met technologie, zijn ze behoorlijk in prijs gestegen. Intelligente koplampen die hun grootlicht automatisch afstemmen op medeweggebruikers is een leuk extraatje dat bij de aankoop van een auto maar weinig kost. Maar als we deze koplamp na een schade moeten vervangen, kost dit onderdeel duizenden euro’s. Dit maakt het schadeherstel flink duurder.

Geen auto is meer hetzelfde

Al die moderne technologie moeten we ook begrijpen. Dit betekent dat onze vakmensen extra trainingen krijgen. En dat we steeds meer technici nodig hebben. Aan de andere kant maakt al die technologie ons vak ook leuker, afwisselender en spannender. Geen auto is hetzelfde. En ook de techniek is altijd anders.

Onze eigen techniek

Gelukkig krijgen niet alleen de auto’s steeds meer technologie, wij gebruiken het zelf ook steeds meer. Zo doen we met onze klanten een intake op afstand. Ze hoeven dan niet meer langs te komen, maar kunnen thuis foto’s maken van hun auto. Dit doet de klant met een app. En hierdoor weet hij precies welke foto’s hij moet maken en welke gegevens hij moet invullen.

Tenslotte gebruiken we de techniek ook voor het optimaliseren van onze processen. Zowel in de werkplaats als aan de balie. Het helpt ons om ons werk goed en snel te doen. En het overzicht te houden. Zodat we onze klanten als beste kunnen bedienen.

De impact van moderne technologie

Meer nieuws en blogberichten