fbpx

Autokieviet met ABS Hoppenbrouwers ‘Renault erkend schadeherstel’ partner

Blog

BERGEN OP ZOOM, 3 MEI 2021-  ABS Hoppenbrouwers – onderdeel van de ABS Den Elzen Groep- heeft in samenwerking met Renault en Dacia dealer autokieviet het Renault erkend schadeherstel certificaat behaald.

AutoKievit een gevestigde naam in Bergen op Zoom, Goes, Zierikzee, Hellevoetsluis en Rotterdam werkt al jaren prettig samen met ABS Hoppenbrouwers.

‘Onze merken Renault en Dacia ontwikkelen snel in nieuwe technieken en materialen. Veel van onze modellen zijn al uitgerust met ADAS systemen en vanaf 2022 is dat voor elke nieuwe auto die op de weg komt verplicht. (ADAS staat voor Advanced Driver Assistance Systems) Deze rijhulpsystemen zorgen ervoor dat de berijder en de inzittenden extra beschermd zijn. De auto remt bijvoorbeeld uit zichzelf, of waarschuwt de bestuurder als er over een lijn wordt gereden. Dat vraagt dus ook extra kennis van onze schadeherstelpartner.’ Aldus Jaap Kievit, directeur van AutoKievit.

ABS Hoppenbrouwers is onderdeel van de ABS Den Elzen Groep. ‘We zijn binnen ABS Den Elzen sinds 2015 actief het technisch niveau van de medewerkers verder aan het ontwikkelen.’ Aldus Joost den Elzen, directeur van ABS Den Elzen. De techniek van de auto’s ontwikkelt zich erg snel. Dat vraagt andere kennis, equipment en ook merkerkenningen om de auto’s veilig te herstellen. Auto’s zijn vandaag de dag voorzien van systemen die na herstel gekalibreerd moeten worden. Onderdeel van het herstel is dat de auto voor en na reparatie wordt uitgelezen.

Daarnaast werken we binnen ABS Den Elzen met borging via ABS Totaalherstel. Hierbij maken we gebruik van een veiligheidskritisch filter. Daarmee kunnen we vaststellen of de reparatie in de buurt komt van bijvoorbeeld een ADAS systeem. Verder leggen we tijdens het proces alle stappen vast via foto’s en worden veiligheidskritische reparaties alleen uitgevoerd en gecontroleerd door de daarvoor opgeleide medewerkers. Alles is erop gericht om de voertuigen vakkundig te herstellen en weer gegarandeerd veilig aan de klant mee te geven.

Het behalen van het Renault Erkend certificaat is dan ook een mooie aanwinst voor de ABS Den Elzen Groep.

Meer nieuws en blogberichten