fbpx

Administrateur met twee rechterhanden

Blog

Administrateur met twee rechterhanden
Als je bij Den Elzen werkt, dan móét je wel fan zijn van auto’s. En bij voorkeur heb je thuis een hobby in het herstellen en spuiten van auto’s of motoren. Dit zit zo diep in het bedrijf geworteld, dat zelfs op de financiële administratie een echte autogek werkt. Vandaag spraken we met Richard Tromp. 

Begonnen als leerling
Als leerling begon Richard eind jaren ’90 in de autoschade. Hij leerde het vak en restaureerde eigenhandig zijn eerste auto. Hij had het geluk dat hij na werktijd gebruik mocht maken van de werkplaats en apparatuur van het bedrijf waar hij werkte. In 2002 vertrok hij naar een bedrijf dat klassiekers restaureerde. Dit vond hij misschien wel het allermooiste werk. Want met heel veel aandacht en toewijding bracht hij kapotte en roestige exemplaren terug in bijna originele nieuwstaat. 

Hier heeft hij tot 2008 gewerkt. Toen wilde hij iets anders. Niet meer de hele dag demonteren, plaatwerken, schuren en spuiten. Maar misschien wel een baan op kantoor. Dus solliciteerde hij bij Den Elzen. Hier mocht hij het nieuwe magazijn opzetten en de inkoop en goederen stroomlijnen. Na korte tijd werd hij calculator in Den Haag en later zelfs centraal calculator in Leiden. Op dat moment werden alle calculaties binnen Den Elzen op één centrale plek gedaan, wat inmiddels weer gewoon op de vestiging gebeurt. 

Administratie zonder opleiding
Inmiddels werkt Richard alweer een aantal jaar op de financiële administratie. Hier is hij verantwoordelijk voor debiteurenbeheer, inkoopfacturen en nog veel meer. Een administratieve opleiding heeft hij er niet voor gehad. Wel een goede leermeester. En die heeft hij nog steeds. “Als je geïnteresseerd bent in wat je doet, kun je heel veel bereiken.” Vertelt Richard. 

Afwisseling tussen kantoor en werkplaats
Richard vindt het leuk om op kantoor te werken, maar heeft wel de afwisseling met de praktijk nodig. In zijn vrije tijd werkt hij daarom nog steeds aan klassiekers. Ook restaureerde hij samen met een vriend en zijn vader een caravan uit de jaren ’60. Hiermee gaat hij nu regelmatig op vakantie. “Ook al is het een oudje, je kunt er gewoon mee naar Italië”, zegt Richard. 

De Volkswagen T1
Op dit moment werkt Richard aan een wel heel bijzonder project. Namelijk het T1 busje van Den Elzen. Deze heeft hij helemaal bewerkt, en in de originele kleur gespoten. Dit project voert hij zo netjes uit, dat er zelfs onderdelen zijn gespoten die je later niet meer ziet. Hij werkt samen met een collega die de techniek voor zijn rekening neemt. Wat er precies met het busje gebeurt als hij klaar is, is nog niet bekend. Maar dat hij op de weg veel bekijks zal krijgen, is nu al duidelijk. 

Meer nieuws en blogberichten