fbpx

75 jaar Den Elzen

Blog

Drie generaties Den Elzen
In de zomer van 2023 bestaat het familiebedrijf Den Elzen 75 jaar. Een familiebedrijf dat met een kleine spuiterij aan de Boekhorststraat begon. Drie generaties later werken er 200 vakmensen op 9 vestigingen aan het schadeherstel van ruim 20.000 auto’s per jaar. 

Opgericht in 1948, de eerste generatie
Kort na de oorlog, in 1948, startten Chris en Koos den Elzen een spuiterij aan de Boekhorststraat in Den Haag. Hun belangrijkste bezigheid was toen het overspuiten van oude legervoertuigen. Die waren na de oorlog niet meer nodig. En er was een grote vraag naar vervoermiddelen voor particulieren. Deze legervoertuigen vormden een perfecte en voordelige oplossing. 

De tweede generatie
Begin jaren ’70 verhuisde Den Elzen naar de Wegastraat. Hier kwam de volgende generatie in de zaak. De drie broers Harry, Theo en Hans. Harry is de vader van de huidige directeur Joost den Elzen. 

Uitbreiding naar Zoetermeer
In 1985 werd de werkplaats flink uitgebreid om de grote hoeveelheid werk aan te kunnen. Maar uiteindelijk werd de vestiging te klein om alle broers voldoende ruimte te geven. Daarom openden ze in 1988 een tweede vestiging in groeikern Zoetermeer. En dat was een goede keuze. Want Zoetermeer ontpopte zich in die tijd van een dorp naar een middelgrote stad. Wat ervoor zorgde dat er voor deze vestiging altijd voldoende werk was. 

De derde generatie
In de jaren ’90 komt ook de derde generatie Den Elzen in de zaak. ABS Den Elzen is dan een prachtig familiebedrijf met een grote werkplaats en kantoor in Den Haag en een goedlopende vestiging in Zoetermeer. 

Joost den Elzen gelooft erin dat groeien en jezelf verbeteren belangrijk zijn om te blijven bestaan in de competitieve wereld van het autoschadeherstel. Daarom gaat Den Elzen op overnamepad. In 2009 neemt het de vestiging van ABS Cabri in Leiden over. En in 2013 Breedveld in Gorinchem. In 2016 opent ABS Den Elzen een splinternieuwe vestiging in Rotterdam-Noord. Waarmee de teller op 5 vestigingen komt te staan. 

LEAN werken
Ondertussen ontdekt Den Elzen LEAN werken. Waarbij alle processen binnen het bedrijf soepeler gaan lopen. In autoschadeherstel moet je altijd blijven innoveren. En dat doen ze. Met de introductie van de Ketting slaat Den Elzen een enorme verbeterslag. In kwaliteit, snelheid en klanttevredenheid. Deze ketting zorgt niet alleen voor een betere dienstverlening, het zorgt ook voor mooie, schone en fijne werkplaatsen met meer plezier op de werkvloer. 

Groei in vestigingen en merkerkenningen
In 2017 volgt de intensieve samenwerking met Van Tilburg Bastianen. Dit levert naast een vestiging in Breda ook de noodzakelijke merkerkenningen op. In 2020 neemt Den Elzen Hoppenbrouwers over met vestigingen in Bergen op Zoom en Roosendaal. En in 2022 volgt de overname van Autoschade Rotterdam Charlois. En ontstaat er een goede dekking in Zuidwest-Nederland. 

75 jaar Den Elzen
Zo ontwikkelde de kleine spuiterij aan de Boekhorststraat zich in 75 jaar tot een innovatief en vooruitstrevend bedrijf. Een bedrijf dat het iedere dag weer een beetje beter probeert te doen. Waar familie voorop staat. En plezier in het werk altijd onze drijfveer is. 

Meer nieuws en blogberichten

Veiligheid op de werkplek

Veiligheid op de werkplek

Blog

Veiligheid onderweg is belangrijk, maar veiligheid op de werkplek minstens zo. Daarom doen we er alles aan om onze eigen werkplek zo veilig mogelijk te houden.

Bericht bekijken